Företag - yoga på jobbet

- yoga som friskvård på ert företag!

Vad forskningen säger om yoga
I en studie, publicerad i tidskriften Occupational Medicine, lät man kontorsanställda på en stor arbetsplats köra ett 50 minuter långt yogapass en gång i veckan i åtta veckor. I jämförselse med en grupp som inte hade yogat visade det sig att yogautövarna rapporterade lägre nivåer av stress och ledsamhet, samt mindre ryggsmärtor. Att integrera yoga på arbetsplatsen, på lunchtid-, före eller efter jobbet kan vara en tidseffektiv, bekväm och praktisk metod för att minska de kostsamma effekterna av stress och ryggont, konstaterade forskarna i Occupational Medicine.

Yoga

Yoga på jobbet ger dig och dina medarbetare en välbehövlig paus för att ladda kropp och sinne med ny kraft och energi. Att avsätta tid för yoga ger ökat välmående som i sin tur ökar förmågan att prestera under resten av arbetsdagen! När man som företag erbjuder yoga och meditation på arbetsplatsen leder det ofta till att fler tränar och känner att träningen plötsligt blir av, detta eftersom man slipper gå iväg någon annanstans för att träna. Det leder också till att de anställda känner ett större lugn och mindre stress på sin arbetsplats och många har även upplevt att det bygger en fin teamkänsla.
Yoga påverkar hela kroppen på många olika nivåer samtidigt; andning och lungor, muskulaturen, matsmältningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet och hjärnan. Övningarna ger förbättrad rörlighet, muskelstyrka, hållning och kroppskännedom vilket ger höjd energi och ökad medvetenhet.

Erbjudande:


Prova på yoga på din arbetsplats!

Vi kommer gärna ut till din arbetsplats och leder ett prova-på-pass! Allt som behövs är ett konferensrum! Vi gör passet på golvet alt sittande på stol. Vi har utbildning inom MediYoga, Yin- och Hathayoga & Mindfulness. För offert för samtliga våra tjänster kontakta på info@yogini.nu eller ring 0709-240559. Enklast går det att nå oss via mail!